19
September, 2017
Tuesday

Május 22-én, csütörtökön 20.00 órától – egy nappal a belgrádi Ring-Ring Fesztiválon való fellépésük előtt – a szegedi Jazz Kocsmában (Kálmány Lajos utca 14.) is ad egy koncertet az osztrák főváros egyik legzavarbaejtőbb káoszpopzenekara, a Broken.Heart.Collector. Maja Osojnik vokalista, Susanna Gartmayer basszusklarinétos, Manfred Engelmayr gitáros, DerHunt basszista és Dieter Kern dobos kvintettjének repertoárjában megfér egymás mellett a radikális szabadimprovizáció, az irritálóan túlvezérelt ipari zaj, a szubverzív sanzon, és a szimpla, de feszes rockzene, amit most Szegeden egyedülálló módon, fél-akusztikus formában adnak elő. brokenheartcollector.klingt.org

Update: A súlyos szerbiai áradások és a háromnapos nemzeti gyász miatt a belgrádi Ring Ring Fesztivál lemondta a bécsi zenekar fellépését, akik így nem indulnak turnéra, ezért sajnos Szegeden sem lépnek fel. Ígéretük szerint, ha jövőre bepótolják a fesztiválfellépést, a Jazz Kocsmába is ellátogatnak.

Hozzászólás
Legutóbbi kommentek

Az Improv.hu online zenei magazin 2002-es indulásakor napjaink kreatív, főként rögtönzött módon születő zenéinek - lemezkritikákon, koncertbeszámolókon, galériákon vagy éppen interjúkon keresztül való - szubjektív bemutatását tűzte ki céljául. A magazin 2005 tavaszától 2010 nyaráig, majd 2013 júliusától újraindulva heti rendszerességű rádióműsorral jelentkezik Szeged első és egyetlen közösségi rádiójában; 2007 ősze óta pedig alkalmanként improvizációs esteket szervez a szegedi Grand Café mozitermébe, a Régi Zsinagóga patinás épületébe, valamint a Jazz Kocsmába.

Legutóbbi kommentek

Nikos Veliotis | Klaus Filip – Slugabed

Dusted Hoffman
2011. február 18.

Franck Vigroux – Triste Lilas

Lenkes László
2013. augusztus 17.

Lucas Niggli’s Big Zoom – Big Ball

Juhász László
2004. március 19.

Musique Grotesque | 2014. január 1.

admin
2014. január 1.

Két új Pisaro-lemez a Gravity Wave kiadótól

Dusted Hoffman
2011. január 25.