24
January, 2019
Thursday

Háromnapos improvizációs workshopot tart az idei, június 29. és július 3. között rendezendő cserhátszentiváni Tű Fokán Művészeti Fesztiválon Fred Frith brit komponista, improvizációs zenész, multi-instrumentalista. A műhelymunka nagyzenekarában való részvételre a szervezők most pályázatot írnak ki: olyan angolul beszélő, pályájuk elején járó hangszereseket várnak, akik még nem töltötték be 28. életévüket.

A workshophoz tíz női és tíz férfi résztvevőt, tíz magyar és tíz külföldi zenészt keresnek: hat nádfúvóst (fuvolást, oboást, klarinétost, fagottost és két szaxofonost), három rézfúvóst (trombitást, harsonást, szárnykürtöst), négy vonóst (hegedűsöket, brácsásokat, csellistákat), egy bőgőst (basszusgitárost vagy nagybőgőst), egy dobost, egy ütőhangszerest, egy gitárost, egy elektronikus zenészt, valamint két vokalistát.

Fred Frith műhelymunkájának részvételi díja 15.500 forint vagy 50 euró, ami magában foglalja az idei fesztivál összes rendezvényére való belépést, illetve egy sátorhelyet. A jelentkezéseket április 15-ig várják a tufokanfoundation@gmail.com email címre bemutatkozó hangfájlok, internetes linkek és egy szakmai önéletrajz kíséretében. A jóváhagyott résztvevők névsorát május 5-én hozzák nyilvánosságra a workshop szervezői. tufokan.com

Hozzászólás
Legutóbbi kommentek

Az Improv.hu online zenei magazin 2002-es indulásakor napjaink kreatív, főként rögtönzött módon születő zenéinek - lemezkritikákon, koncertbeszámolókon, galériákon vagy éppen interjúkon keresztül való - szubjektív bemutatását tűzte ki céljául. A magazin 2005 tavaszától 2010 nyaráig, majd 2013 júliusától újraindulva heti rendszerességű rádióműsorral jelentkezik Szeged első és egyetlen közösségi rádiójában; 2007 ősze óta pedig alkalmanként improvizációs esteket szervez a szegedi Grand Café mozitermébe, a Régi Zsinagóga patinás épületébe, valamint a Jazz Kocsmába.