18
July, 2018
Wednesday

A tavaly először megrendezett szabad improvizációs zenei műhely idén is várja a résztvevőket június 29-től július 3-ig a IV. cserhátszentiváni Tű Fokán Művészeti Fesztiválon. A workshop a kortárs improvizatív zene mesterei – Derek Bailey, John Stevens, Keith Rowe, Eddie Prévost, John Butcher stb. – által kialakított metodológiák, valamint Sőrés Zsolt az elmúlt két évtized során gyűjtött saját tapasztalatai mentén kívánja bevonni az érdeklődőket a kotta nélküli, nem hagyományos játékmódokba, a valósidejű interpretációs technikák megteremtésének kísérletébe, valamint az „individuális-autentikus nyelv” mint a metazenei kommunikáció eszköztárának kialakításába.

A metazenei érzékelésmód során a résztvevők megismerkedhetnek az „aurális zenével”, a párbeszéd és felfedezés dialektikájában létrehozható spontán és véletlen hangzások kialakításával, az improvizatív zene pszichoszociális vonatkozásaival (az „ego eltüntetése” igényével) és „étoszával”, valamint a csoportos improvizáció demokratikus működésével.

A műhelyre bármilyen előképzettséggel, hangszeres tudással rendelkező, illetve autodidakta zenészeket, hangművészeket, előadókat és új kalandra vágyó, nyitott gondolkodású, a hangművészet iránt érdeklődő nem-zenész résztvevőket egyaránt várnak a szervezők. További információ és jelentkezés a fesztivál honlapján: tufokan.com/muhelyek/impro

Hozzászólás
Legutóbbi kommentek

Az Improv.hu online zenei magazin 2002-es indulásakor napjaink kreatív, főként rögtönzött módon születő zenéinek - lemezkritikákon, koncertbeszámolókon, galériákon vagy éppen interjúkon keresztül való - szubjektív bemutatását tűzte ki céljául. A magazin 2005 tavaszától 2010 nyaráig, majd 2013 júliusától újraindulva heti rendszerességű rádióműsorral jelentkezik Szeged első és egyetlen közösségi rádiójában; 2007 ősze óta pedig alkalmanként improvizációs esteket szervez a szegedi Grand Café mozitermébe, a Régi Zsinagóga patinás épületébe, valamint a Jazz Kocsmába.

Legutóbbi kommentek

Thomas Lehn és Benoît Moreau az állóhajón

Juhász László
2014. április 15.

Simultan 2011: központban a képzeletbeli

Dusted Hoffman
2011. szeptember 30.

én – op.10218 v1.2

Majzik Tamás
2004. november 7.

Medeski Martin & Wood a Trafóban

Juhász László
2012. április 22.

Musique Grotesque | 2015. június 10.

admin
2015. június 10.