bejegyzés megosztása:

A Luc Ex’ Assemblée koncertje a székesfehérv...

A Luc Ex’ Assemblée koncertje a székesfehérvári Pelikán Teremben

Május 15-én, szerdán 20.00 órától Luc Ex és szerzői kvartettje, az Assemblée ad koncertet a székesfehérvári Pelikán Terem színpadán. Az Assemblée az európai kortárs dzsessz egyik legizgalmasabb all-star együttese: két tenor szaxofon, akusztikus basszusgitár és ütősök. A zenekarvezető, a basszuson játszó Luc Ex, közel két évtizedig volt a legendás The Ex holland punkzenekar tagja. A The Ex után Luc egészen egyedi zenét kezdett játszani, így lett végül az Assemblée a basszusgitáros önálló és érvényes víziója a modern dzsesszről és általában a kvartettfelállásról, ahol a kompozíciókban a mai dzsessz elemei ötvöződnek Luc saját punk rock, alternatív rock és zajzenei hátterének jellegzetesen nyers vadságával.

Az Assemblée zenéje ma már egy mesterien improvizáló, nemzetközi zenekarra komponált zene: az együttesben ezen a turnén a brit Rachel Musson szaxofonozik, aki saját triójában a londoni színtér legütősebb ritmusszekciója, vagyis Johh Edwards nagybőgős és Mark Sanders dobos mellett fúj. Az Assemblée másik szaxofonosa, Ab Baars a holland groteszk dzsessz egyik alappillére, a legendás ICP Orchestra zeneszerzője, aki rögzített már lemezt Ken Vandermarkkal is. A negyedik tag, az amerikai Hamid Drake pedig korunk megkerülhetetlen dobosa-ütőhangszerese, aki szinte mindenkivel játszott már, aki számít ma a szakmában: Herbie Hancock, Pharoah Sanders, Kidd Jordan, John Zorn, Marilyn Crispell és Bill Laswell csak néhány név a sok száz – vagy ezer – közül. lucex.nl


Újságíró, kurátor, producer. 2002 óta az Improv.hu online zenei magazin szerkesztője, 2007 óta koncertszervező Szegeden (Improv Est), 2015 óta alkalmanként Budapesten (No Wave Est), és 2016 óta Ljubljanában (FriForma, Confine Aperto). Maradék szabadidejében az Inexhaustible Editions hanglemezkiadót menedzseli, a horvátországi „Improcon – Congress Of Free Improvised Music, Arts & Thoughts” workshop fesztivált szervezi, és a szlovén Centralala.si online zenei magazint szerkeszti.

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

INSTAGRAM
hanghordozópornó | megjelenésfetisizmus
X