bejegyzés megosztása:

A moszkvai Brom kvartett koncertjei Szegeden és Bu...

A moszkvai Brom kvartett koncertjei Szegeden és Budapesten

Úgy tűnik, hogy az osztrák Trost lemezkiadónál tavaly megjelent hetedik albumuk, valamint Mats Gustafsson ajánlása, illetve a Sunstroke koronghoz írt fülszövege végre meghozta a nemzetközi áttörést az orosz Brom zenekarnak. A bő évtizedes múltra visszatekintő moszkvai együttes február elején közel egyhónapos európai turnéra indult, aminek utolsó két állomása február 28-án, csütörtökön a szegedi Jazz Kocsmában és március 1-én, pénteken a budapesti Lumen Kávézóban lesz.

A 2008-ban alakult zenekar a noise rock, a free jazz és a szabad improvizáció elemeit és eszközeit gyúrja egybe; az Ornette Coleman, John Zorn Naked City-je, és a Gustafsson vezette The Thing által előtaposott ösvényt járja tovább méretes acélbetétes bakancsokkal. A Brom felállása ezen a turnén Anton Ponomarev (alt szaxofon), Dmitry Lapshin (basszusgitár), Yaroslav Kurilo (dobok), valamint a korábbi trióformációt közvetlenül a turné előtt kvartetté kerekítő Felix Mikensky (gitár, elektronika). brom.bandcamp.com


Újságíró, kurátor, producer. 2002 óta az Improv.hu online zenei magazin szerkesztője, 2007 óta koncertszervező Szegeden (Improv Est), 2015 óta alkalmanként Budapesten (No Wave Est), és 2016 óta Ljubljanában (FriForma, Confine Aperto). Maradék szabadidejében az Inexhaustible Editions hanglemezkiadót menedzseli, a horvátországi „Improcon – Congress Of Free Improvised Music, Arts & Thoughts” workshop fesztivált szervezi, és a szlovén Centralala.si online zenei magazint szerkeszti.

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

INSTAGRAM
hanghordozópornó | megjelenésfetisizmus
X