bejegyzés megosztása:

A Stellari String Quartet, Caroline Kraabel és Eug...

A Stellari String Quartet, Caroline Kraabel és Eugene Chadbourne az Emanem márciusi megjelenésein

Három új kiadvánnyal jelentkezik márciusban Martin Davidson legendás lemezkiadója, a brit Emanem. Elsőként a Stellari String Quartet második munkája érkezik Vulcan címmel, amin Philipp Wachsmann hegedűjátékos, Charlotte Hug brácsás, Marcio Mattos csellista és John Edwards nagybőgős játszik. Az improvizáló vonósnégyes több mint tíz éve alakult, debütáló albumukat rögtön az induláskor publikálták, vagyis egy bő évtizedet kellett várni a folytatásra.

A második lemez Caroline Kraabel migrációval foglalkozó Last című darabjának két verzióját tartalmazza: az első változatot nagyzenekar játssza, a másodikat pedig Maggie Nicols vokalista, a szaxofonos Kraabel, John Edwards nagybőgős és Mark Sanders dobos-ütőhangszeres négyese, ami a Soft Machine-legenda Robert Wyatt előre rögzített hangját is használja. A Last az improvizáció, a kompozíció, valamint a Kraabel mint karmester által irányított zene izgalmasan formabontó ötvözete.

A harmadik korong Eugene Chadbourne, Duck Baker és Randy Hutton gitártriójának 1977-es felvételeit dokumentálja, amiknek egy része gyanúnk szerint már megjelent ’77-ben Chadbourne Volume Three: Guitar Trios című lemezén. Ezek akkor csak egy bakelitnyi oldalon kaptak helyet, most viszont a The Guitar Trio In Calgary 1977 című új albumra maradéktalanul felkerült a gitárhármas összes rögzített koncert- és stúdiófelvétele. emanemdisc.com


Újságíró, kurátor, producer. 2002 óta az Improv.hu online zenei magazin szerkesztője, 2007 óta koncertszervező Szegeden (Improv Est), 2015 óta alkalmanként Budapesten (No Wave Est), és 2016 óta Ljubljanában (FriForma, Confine Aperto). Maradék szabadidejében az Inexhaustible Editions hanglemezkiadót menedzseli, a horvátországi „Improcon – Congress Of Free Improvised Music, Arts & Thoughts” workshop fesztivált szervezi, és a szlovén Centralala.si online zenei magazint szerkeszti.

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

INSTAGRAM
hanghordozópornó | megjelenésfetisizmus
X