bejegyzés megosztása:

Antoine Beuger maratoni Dedekind Duos-ciklusa az O...

Antoine Beuger maratoni Dedekind Duos-ciklusa az ONCERT online koncertsorozat műsorán

November 2-án, hétfőn 21.00 órától az ONCERT online koncertsorozat Antoine Beuger holland komponista 2003-ban írt Dedekind Duos című darabjának első és második oldalát, vagyis az első részét streameli élőben, Carl Ludwig Hübsch és Pierre-Yves Martel előadásában a Twitch.tv/ONCERT oldalon. Az online előadás az ONCERT nagyszabású „Dedekind Series”-jének első darabja, bő negyed órában. A stream az idén júniusban, az Inexhaustible Editions kiadónál megjelent lemezt mutatja be részenként, ám amíg az albumon Hübsch tubán, Martel pedig viola da gambán játszik, addig most mindketten szintetizátorokon adják elő a darabot.

Az ONCERT online koncertszériát a koronavírus okozta fellépési nehézségekre való válaszul hozta létre Carl Ludwig Hübsch idén szeptemberben, és a számtalan hasonló vállalkozás közül ez az egyik legszimpatikusabb: nem akar többnél mutatkozni, mint ami. Az eredeti ötlet szerint az ONCERT főleg improvizált zenéket bemutató, az előadók otthonából streamelt koncerteket tűz műsorára úgy, hogy egyik koncert sem hosszabb 17 percnél, így a számítógépe vagy telefonja előtt ülő hallgató a lehető legtöbb zenét kapja a lehető legrövidebb idő alatt. Az ONCERT a lehető legkevesebb technikai felszerelést használó hangszereseket részesíti előnyben, a szakadozó, helyenként zajos hang és a szegényes képminőség pedig a formátum része. ONCERT streamek bármikor felbukkanhatnak, bármelyik napszakban, röviddel előre bejelentve vagy akár előzetes bejelentés nélkül.

A „Dedekind Series” első darabja az ONCERT sorozat hatodik része, Christian Wolfarth szólója, a Hübsch-Martel-Zoubek trió, Biliana Voutchkova és Judith Hamann hegedű-cselló duója, az Annette Krebs-Biliana Voutchkova páros, valamint Phil Minton és Carl Ludwig Hübsch duója után; és ez az első alkalom, hogy nem improvizatív zene kerül a stream műsorára.

Mivel az esemény egy sorozat első részeként van meghirdetve, és a duó Beuger Dedekind Duos kompozíciójának csak az első és második oldalát játsza, feltettük a kérdést, hogy hány részre számíthatunk, mennyit terveznek előadni a darabból. – Talán az egész művet teljes hosszúságában, ami akár egy évre való munkát és alkalmi streameket is jelenthet… – válaszolta Hübsch. Hétfő este 21.00 órától tehát Carl Ludwig Hübsch Kölnből, Pierre-Yves Martel pedig Montréalból jelentkezik – online. Twitch.tv/ONCERT 


Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

INSTAGRAM
hanghordozópornó | megjelenésfetisizmus
X