bejegyzés megosztása:

Aram Shelton, Grencsó István és Miklós Szilveszter...

Aram Shelton, Grencsó István és Miklós Szilveszter triója a Lumenben

November 28-án, szerdán 20.00 órától Aram Shelton szaxofonos, Grencsó István szaxofonos és Miklós Szilveszter dobos hármasa ad koncertet a budapesti Lumen Kávézóban. Az amerikai-magyar free jazz trió fellépése a Jazzaj novemberi, a „Jelenlét” hívószó köré rendezett eseménysorozatának negyedik koncertje.

„Laza, de mögötte tűélesen fókuszált figyelem. Történetszövés, jelen, múlt és jövő kapcsolata. Folyamat. Aztán egyik pillanatról a másikra átveszi az irányítást valami nem tervezhető. Szellem? Extázis? Átszellemültség. Ez átragad mindenkire. Aki jelen van. A floridai származású, a közelmúltban Budapestre költözött szaxofonos, Aram Shelton munkáiban ugyanúgy felmerül ez a kettősség, mint Grencsó István és Miklós Szilveszter kollaborációiban. Ezúttal közös esélyt kapunk, hogy jelenlevőként átlépjük ezt a bűvös határt, és átadjuk magunkat a zenének” – áll az esemény ajánlójában.

A jelenleg Budapesten élő Shelton a közelmúltban adott már koncertet az AMP trió vendégfúvósaként, valamint Miklós Szilveszter dobos-ütőhangszeressel duóban. Ez lesz a harmadik nyilvános fellépése, amióta feleségével Magyarországra költözött.


Újságíró, kurátor, producer. 2002 óta az Improv.hu online zenei magazin szerkesztője, 2007 óta koncertszervező Szegeden (Improv Est), 2015 óta alkalmanként Budapesten (No Wave Est), és 2016 óta Ljubljanában (FriForma, Confine Aperto). Maradék szabadidejében az Inexhaustible Editions hanglemezkiadót menedzseli, a horvátországi „Improcon – Congress Of Free Improvised Music, Arts & Thoughts” workshop fesztivált szervezi, és a szlovén Centralala.si online zenei magazint szerkeszti.

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

INSTAGRAM
hanghordozópornó | megjelenésfetisizmus
X