bejegyzés megosztása:

Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál – hetedszerr...

Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál – hetedszerre

2020. január 7-től 20-ig, hetedik alkalommal rendezik meg az Átlátszó Hang Újzenei Fesztivált: számos koncert – és a hagyományosan hozzájuk kapcsolódó interaktív beavató foglalkozás – mellett a szakmának és a nagyközönségnek is szóló műhelyfoglalkozások, előadások, gyerekprogramok, nemzetközi szimpózium, családi hangszínházi előadás, kiállítás és filmvetítés is szerepel a tizennégy nap műsorán. A fesztivál idén kiemelten foglalkozik női zenei alkotók munkájával.

„Létezik női vagy férfi zene? És női vagy férfi hangokból állnak? Másként hallgatják a férfiak a zeneszerző nők zenéjét, mint a férfiakét? És a nők? Lehet rovarhangokból kíséretet komponálni egy versenyműhöz? Vagy kézjelekkel vezetni egy elektronikus eszközökön játszó szólistát? Elmesélhető vajon egy történet beatbox hangokkal? Létezik olyan zenemű, melynek két verziója van, és ezek külön-külön, illetve egyszerre is előadhatóak? Milyen általában a generatív művészet, van köze a társadalmi nem fogalmához?” – teszi fel a kérdéseket a fesztivál az idei expozéjában.

A fesztivál elsődleges célkitűzése, hogy az újzene sokszínű és innovatív világát mindenki számára átláthatóvá tegye. Ezt a célt szolgálják a programokhoz társuló közös, vezetett foglalkozások, amikbe bárki bekapcsolódhat, és amik a hallgatás és a zenei tájékozódás ösztönös világában az élmények közvetlenútján segítik az érdeklődőket. Az elhangzó művek partitúráit a fesztivál ideje alatt idén is a Budapest Music Center könyvtárában kialakított olvasósarokban tanulmányozhatják.

A hetedik Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál teljes és rendkívül gazdag programkínálata a rendezvény honlapján olvasható, a számtalan izgalmasabbnál izgalmasabb koncert, előadás és műhelymuka közül mi csupán a Longleash trió – Pala Garcia (hegedű), John Popham (cselló) és Renate Rohlfing (zongora) – Paysages című, január 16-án, csütörtökön 18.00 órától a CEU Oktober Halljában ingyenesen látogatható programjára hívnánk fel a figyelmet. Az est kurátora Adam McCartney ír komponista, a koncert műsorában pedig Eva-Maria Houben, Jürg Frey, Klaus Lang és McCartney műveit játssza a Longleash. atlatszohang.hu


Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

INSTAGRAM
hanghordozópornó | megjelenésfetisizmus
X