bejegyzés megosztása:

Egy hónap múlva kezdődik az V. Adyton Szabadzene M...

Egy hónap múlva kezdődik az V. Adyton Szabadzene Műhely és Alkotó Együttlét

Augusztus 20. és 25. között ötödik alkalommal nyílik lehetőség a szabadzene szépségeivel és mélységeivel való ismerkedésre avatott szabadzenészek segítségével az V. Adyton Szabadzene Műhely és Alkotó Együttléten a nagymarosi SIGIL Galériában és Kávézóban. A múlt évben a résztvevők kérésére még többet lehetett gyakorolni és zenélni – ez idén sem lesz másképpen.

Az együttlét során a tervek szerint szabadzenei képzéseket szerveznek Lewis Jordan, Grencsó István, Szabó Sándor, Mezei Szilárd, Benkő Róbert és Miklós Szilveszter vezetésével. Emellett előadásokat, beszélgetéseket is tartanak Dukay Barnabás, Jordan Lewis és Mezei Szilárd részvételével, valamint közös zenehallgatást szerveznek Bognár Ferenccel.

Az V. Adyton Szabadzene Műhely és Alkotó Együttlét ideje alatt Gábor Béla fotókiállítása látható a SIGIL Galériában, amit augusztus 21-én, szerdán 20.00 órától Lewis Jordan szóló szaxofon előadása nyit meg. 20-án, kedden 20.00 órától Laurence Petit-Jouvet francia rendező Off The Road című, Peter Kowald nagybőgősről szóló dokumentumfilmjét vetítik.

Esténként a spontán kamaraformációk koncertjei a közönség számára is nyilvánosak, de emellett olyan programok is lesznek, mint 22-én, csütörtökön Dresch Mihály és Grencsó István duófellépése, vagy ugyanaznap Mezei Szilárd szólókoncertje. Mindezeken kívül különleges események is lesznek Szabados György születésének 80. évfordulója apropóján.

Az idei workshopokra az érdeklődő hangszeresek jelentkezését a szervezők ezen űrlap kitöltésével, és az ejjelimezo@gmail.com címre való visszaküldésével várják. adytonalapitvany.hu

Szabados-fotó: Grencsó István


Újságíró, kurátor, producer. 2002 óta az Improv.hu online zenei magazin szerkesztője, 2007 óta koncertszervező Szegeden (Improv Est), 2015 óta alkalmanként Budapesten (No Wave Est), és 2016 óta Ljubljanában (FriForma, Confine Aperto). Maradék szabadidejében az Inexhaustible Editions hanglemezkiadót menedzseli, a horvátországi „Improcon – Congress Of Free Improvised Music, Arts & Thoughts” workshop fesztivált szervezi, és a szlovén Centralala.si online zenei magazint szerkeszti.

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

INSTAGRAM
hanghordozópornó | megjelenésfetisizmus
X