bejegyzés megosztása:

Elmarad az idei Adyton Szabadzene Műhely és Alkotó...

Elmarad az idei Adyton Szabadzene Műhely és Alkotó Együttlét

Idén augusztus 24. és 29. között rendezték volna meg a VI. Adyton Szabadzene Műhely és Alkotó Együttlét workshopfesztivált Nagymaroson, amit az utolsó pillanatig bizonytalanság vett körül a koronavírus okozta korlátozások és szigorítások miatt. Az Adyton Művészeti Alapítvány honlapján már korábban olvasható volt, hogy a szervezőknek csak akkor áll módjukban megrendezni a tábort, ha addigra megszűnnek a rendezvények tartására vonatkozó korlátozások, és teljes biztonságban lehetnek együtt a résztvevők. Ha nem is közvetlenül, indirekt módon végül mégis a vírus gördített akadályt az idei alkotói együttlét lebonylítása elé.

A hatnapos program részvételi díja 30 ezer forint, és természetesen ezúttal is, elsősorban fiatal, a szabadzenére fogékony hangszeresekre számítottak; akik egyébként is jelentős keresetkiesést szenvedtek az elmaradó klubkoncertek és fesztiválfellépések miatt az elmúlt hónapokban. Az idei esemény törlését végül tegnap reggel jelentették be a szervezők.

– A szomorú helyzet az, hogy hiába állítottunk össze véleményünk szerint izgalmas és színvonalas programot, a táborba mindössze tizenhárman jelentkeztek és ebből is visszaléptek négyen. Az Adyton Alapítvány anyagi helyzete több mint szerény, programjaink fedezetét szinte kizárólag a részvételi díjak jelentik. A stabil lebonyolításhoz minimálisan közel kétszer ennyi résztvevőre lett volna szükségünk. Így nem maradt más választásunk, mint fájó szívvel lemondani az idei rendezvényt – közölte az alapítvány nevében Grencsó István művészeti vezető.

Az idei alkotói együttléten is lett volna filmvetítés, fotókiállítás, előadás, beszélgetés, zenei együttlét, és mindenekelőtt persze rengeteg műhelymunka. Az idei zenei vezetők Grencsó István mellett Benkő Róbert nagybőgős, Miklós Szilveszter dobos, valamint most először Heidrich Roland gitáros és Aram Shelton amerikai szaxofonos lettek volna. A VI. Adyton kiemelt zenei vezetője Ken Vandermak szaxofonos lett volna, aki három délutánon is tartott volna online workshopokat – élőben chicagói stúdiójából. adytonalapitvany.hu


Újságíró, kurátor, producer. 2002 óta az Improv.hu online zenei magazin szerkesztője, 2007 óta koncertszervező Szegeden (Improv Est), 2015 óta alkalmanként Budapesten (No Wave Est), és 2016 óta Ljubljanában (FriForma, Confine Aperto). Maradék szabadidejében az Inexhaustible Editions hanglemezkiadót menedzseli, a horvátországi „Improcon – Congress Of Free Improvised Music, Arts & Thoughts” workshop fesztivált szervezi, és a szlovén Centralala.si online zenei magazint szerkeszti.

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

INSTAGRAM
hanghordozópornó | megjelenésfetisizmus
X