bejegyzés megosztása:

Evan Parker díszdobozos Collected Solos antológiáj...

Evan Parker díszdobozos Collected Solos antológiáját jelenteti meg újra az OTOroku

1989-ben jelentette meg az Incus kiadó Evan Parker brit szaxofonos Collected Solos című díszdobozos antológiáját, benne a zenész első négy, az Incus-nál kiadott szólólemezével – tételesen és kronológiai sorrendben a ’76-os Saxophone Solos, a ’78-as Monoceros, a ’82-es Six Of One, valamint a ’86-os The Snake Decides albumokat –, kiegészítve egy kazettával, ami a Saxophone Solos-ról lemaradt felvételeket tartalmazta. A hamar legendássá vált gyűjteményes kiadványt Paul Haines szövege kísérte egy külön könyvecskében, a díszdoboz hátsó borítóját pedig maga Parker szignózta és sorszámozta. A dobozból akkor mindössze 200 darab készült, és természetesen kevéssel a megjelenés után az összes példány gazdára talált. Az interneten itt-ott fellelhető még a Collected Solos néhány használt példánya – ezeknek az ára jelenleg 400 és 1000 euró között mozog.

És ezt a legendássá nemesedett, elvitathatatlan fontosságú díszdobozt adja most ki újra – egészen pontosan január második felében – az autentikus tartalomhoz és csomagoláshoz hűen a londoni Cafe Oto saját lemezkiadója, az OTOroku. A felvételeket az eredeti mesterszalagok alapján Giuseppe Ielasi maszterelte újra, és az egyes lemezek friss kísérőszövegeket is kaptak Seymour Wright szaxofonos és Brian Morton zenei szakíró jóvoltából. A Collected Solos ezúttal is nem több mint 250 példányban érkezik, a kérdés már csak az, hogy ezeknek a dobozoknak a hátulja is tartalmazni fogja-e Evan Parker aláírását. cafeoto.co.uk


Újságíró, kurátor, producer. 2002 óta az Improv.hu online zenei magazin szerkesztője, 2007 óta koncertszervező Szegeden (Improv Est), 2015 óta alkalmanként Budapesten (No Wave Est), és 2016 óta Ljubljanában (FriForma, Confine Aperto). Maradék szabadidejében az Inexhaustible Editions hanglemezkiadót menedzseli, a horvátországi „Improcon – Congress Of Free Improvised Music, Arts & Thoughts” workshop fesztivált szervezi, és a szlovén Centralala.si online zenei magazint szerkeszti.

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

INSTAGRAM
hanghordozópornó | megjelenésfetisizmus
X