bejegyzés megosztása:

Exkluzív szólómunkák publikálásába kezd a belga A ...

Exkluzív szólómunkák publikálásába kezd a belga A New Wave Of Jazz kiadó

A hangszereseket mint kreatív szólistákat állítja középontjába a belga A New Wave Of Jazz kiadó új lemezsorozata, ami egy-egy kiadványt kizárólag száz példányszámos vinylen jelentet meg. A január második felében jelentkező első kör Dirk Serries belga gitáros és Gonçalo Almeida portugál nagybőgős munkáit publikálja 140-grammos klasszikus fekete bakeliten. Az izgalmasnak és valóban exkluzívnak ígérkező kiadványok Rutger Zuydervelt egységes borítódizájnjával és Guy Peters fülszövegeivel érkeznek.

Az első lemez Dirk Serries hétrészes szólógitár sorozatának első darabja, ami egy 1957-es akusztikus Höfner archtop gitáron feljátszott rövid improvizációkat tartalmaz. A széria második lemeze Gonçalo Almeida Monólogos A Dois című munkája, amit a most megjelenő albumra tizenkét rövidebb tételre tagoltak, és aminek a felvételei a rotterdami Oud-Charlois templomában készültek.

A lemezeket a százas példányszám miatt már most érdemes előrendelni, az áruk 25 euró, de aki január 5-ig előrendeli mindkét albumot, annak csak 40 eurót kell fizetnie a két lemezért együtt. newwaveofjazz.com


Újságíró, kurátor, producer. 2002 óta az Improv.hu online zenei magazin szerkesztője, 2007 óta koncertszervező Szegeden (Improv Est), 2015 óta alkalmanként Budapesten (No Wave Est), és 2016 óta Ljubljanában (FriForma, Confine Aperto). Maradék szabadidejében az Inexhaustible Editions hanglemezkiadót menedzseli, a horvátországi „Improcon – Congress Of Free Improvised Music, Arts & Thoughts” workshop fesztivált szervezi, és a szlovén Centralala.si online zenei magazint szerkeszti.

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

INSTAGRAM
hanghordozópornó | megjelenésfetisizmus
X