bejegyzés megosztása:

Graphic Score / Graphic Score – nagyszabású ...

Graphic Score / Graphic Score – nagyszabású kiállítás grafikus kottákból a MAMŰ Galériában

Február 12-én, pénteken 18.00 órától a budapesti MAMŰ Galériában nyílik meg a 25 nemzetközi művész munkáiból válogató „Graphic Score / Graphic Score” című kiállítás, ami az idei Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál kísérőrendezvénye, és amit Ungváry Tamás Stockholmban élő zeneszerző online nyit meg. A Dóra Attila kutálta esemény március 5-ig tekinthető meg szerdánként, csütörtökonként és péntekenként 16.00 és 19.00 óra között a Damjanich utcai galériában.

„A grafikus jelölést a kortárs vizuális művészet irányzatai befolyásolták koncepciójában, de hatással volt rá a mágia, a transzcendens állapotok bevonása az alkotói folyamatokba és szinte minden érzékszervi tapasztalás. Két alkotói attitűd pregnánsan elkülönül bennük. Egyrészt az előadók felszabadítása és aktív bevonása a zene létrehozásába, a hagyományos kottákhoz képest relevánsabb szabadsággal. Másrészt bizonyos experimentális zenék, a drone-music, a mikrotonalitás, az intuitív, és a nem-lineáris kompozíciók egyszerűen nem írhatóak le a hagyományos módon. A jelen kiállításon a kortárs zeneszerzők és művészek munkái látszólag közelebb állnak a grafikához, mint a kottához, s a képzőművészethez, mint a zenéhez.” – áll a nagyszabású kiállítás sajtóanyagában.

A „Graphic Score / Graphic Score” kiállító művészei: An11ma, Baracskai Zlatko, Balogh Máté, Baráth Bálint, Bolcsó Bálint, Alan Courtis, Marek Chołoniewski, Thanos Chrysakis, Dóra Attila, Gryllus Samu, Gyenes Zsolt, Radim Hanousek, Boris Janje, Kalmár János, Elisabeth Kelvin, Koroknai Zsolt, Kovács Balázs, Ladik Katalin, Mátrai Péter, Boštjan Perovšek, Révész Ákos, Sós Gergő, Elisa Ulian, Ungváry Tamás és Varga Judit. mamusociety.wordpress.com


Újságíró, kurátor, producer. 2002 óta az Improv.hu online zenei magazin szerkesztője, 2007 óta koncertszervező Szegeden (Improv Est), 2015 óta alkalmanként Budapesten (No Wave Est), és 2016 óta Ljubljanában (FriForma, Confine Aperto). Maradék szabadidejében az Inexhaustible Editions hanglemezkiadót menedzseli, a horvátországi „Improcon – Congress Of Free Improvised Music, Arts & Thoughts” workshop fesztivált szervezi, és a szlovén Centralala.si online zenei magazint szerkeszti.

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

INSTAGRAM
hanghordozópornó | megjelenésfetisizmus
X