bejegyzés megosztása:

Hanghordozó és hangszer egyben – itt a Dióbé...

Hanghordozó és hangszer egyben – itt a Dióbél kiadó legújabb kiadványa

Érdekes újdonsággal jelentkezett ma reggel az egyik legizgalmasabb hazai lemezkiadó, a Kovács Balázs vezette Dióbél: az Spr-18 / SP-101 katalógusszámmal ellátott kiadvány legelső körben hanghordozó, amit később mechanikus és elektronikus hangszerként is használhat a tulajdonosa. Az SP-101 egészen pontosan egy elektroakusztikus sampler vagy looper maximum nyolcmásodperces mintavételezési idővel és 8 kHz mintavételezési rátával, valamint 3400 Hz-es visszajátszási frekvenciatartománnyal – ennek köszönhetően kellő lo-fi érzettel.

– Régóta terveztük olyan, kevert technikájú kiadvány megjelentését, ami átmenet hangszer, önálló zenelejátszó és hanghordozó között. A kézzel készült diy-hangszereket gyártó Hangfaragó játékos módon oldotta meg ezt a feladványt: egy samplert épített, ami kezdeti állapotában saját zenéjének dirib-darabjait szólaltatja meg, de hamar átírható az eszköz tulajdonosa által rögzített hangokra is, így a hanghordozóból máris szuverén hangkeltőeszköz válik. Működéséhez két ceruzaelem szükséges, amiket a hangszer tartalmaz is – írja a Dióbél kiadó honlapja.

A kiadvány mindösszesen tíz, számozott példányban jelent meg, amik mindegyike nemcsak kinézetében és működésében más, hanem kiinduló állapotban az alkotó egyik felvételének is más-más darabkáit tartalmazza. Aki szeretne magának egy példányt, annak érdemes gyorsan reagálnia, ugyanis a hanghordozó-hangszer augusztus 25-ig tízezer forint plusz postaköltségért, augusztus 26-tól pedig már 15 ezer forint plusz postaköltségért rendelhető, és emellett az igen szűk, tízdarabos példányszámot is érdemes szem előtt tartani. A kiadvány közvetlenül Kovács Balázstól, a diobel@periszkopradio.hu emailcímen rendelhető meg. diobel.periszkopradio.hu


Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

INSTAGRAM
hanghordozópornó | megjelenésfetisizmus
X