bejegyzés megosztása:

Ingyenessé teszi egy hétig a brit The Wire magazin...

Ingyenessé teszi egy hétig a brit The Wire magazin a teljes digitális archívumát

Az 1982 nyara óta működő „The Wire: Adventures In Modern Music” brit zenei szaklap a koronavírust világszerte kísérő házi karanténra való tekintettel ingyenesen elérhetővé teszi egy hétig, március 21. és 28. között a komplett digitális archívumát. A bejegyzés végén található linken holnaptól végigböngészhető a valaha megjelent összes The Wire-lapszám – ami szám szerint több mint 430 kiadás és több mint 30 ezer oldalnyi izgalmas olvasnivaló.

A London Hackney negyedéből indult, kezdetben negyedévente, később már havi rendszerességgel megjelenő zenei magazint Anthony Wood dzsessz-promóter és Chrissie Murray újságíró alapította, és kezdetben kizárólag avantgarde és free jazz zenével foglalkozott, különös tekintettel a brit dzsessz színtérre. A nyolcvanas évek legvégétől, kilencvenes évek legelejétől a szerkesztők bővítették a lap zenei spektrumát: azóta írnak a legfrissebb kísérleti rock, elektronika, alternatív hip-hop, modern klasszikus, szabadon improvizált, nu jazz, valamint tradicionális zenei produkciókról is.

Az ingyenes digitális archívum szombattól ezen a linken érhető el: tinyurl.com/rcpcnj8


Újságíró, kurátor, producer. 2002 óta az Improv.hu online zenei magazin szerkesztője, 2007 óta koncertszervező Szegeden (Improv Est), 2015 óta alkalmanként Budapesten (No Wave Est), és 2016 óta Ljubljanában (FriForma, Confine Aperto). Maradék szabadidejében az Inexhaustible Editions hanglemezkiadót menedzseli, a horvátországi „Improcon – Congress Of Free Improvised Music, Arts & Thoughts” workshop fesztivált szervezi, és a szlovén Centralala.si online zenei magazint szerkeszti.

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

INSTAGRAM
hanghordozópornó | megjelenésfetisizmus
X