bejegyzés megosztása:

Jacques Demierre és Anouck Genthon a Jazzaj június...

Jacques Demierre és Anouck Genthon a Jazzaj júniusi estjén

A Svájcból érkező Jacques Demierre (szöveg, ének és hangok), valamint Anouck Genthon (hegedű) duója egyszerre zene és költészet, amihez az előadók az európai hangköltészet és a tuareg vokális és hangszeres énekmondás hagyományaiból merítenek ihletet. Demierre és Genthon párosa június 18-án, kedden 20.00 órától lép fel a budapesti Lumen Kávézó koncerttermében.

A vokál és a hegedű egyaránt az emberi beszéd költői kifejezésmódját és a tuareg énekmondást kísérő, kizárólag nők által megszólaltatott egyhúros hangszer, az imzad hangzását eleveníti meg. A hang és a húrok együtt egy többszólamú hangképet hoznak létre, amelyben az intenzív zene és a tiszta emberi beszéd elválaszthatatlanná válik: a kiejtett hangok, lélegzetvételek, súrlódások, csöndek, magán- és mássalhangzók a saját útjukat járják.

A Jazzaj júniusi estjének második felében Jacques Demierre zongorához ül, hogy trióvá egészülve játszanak Ajtai Péter társaságában, akivel korábban már zenéltek együtt a 2016-os Újbuda Jazz Fesztiválon. Akkor a magyar nagybőgős Urs Leimgruber, Demierre és Thomas Lehn hármasának vendégeként lépett színpadra. jazzaj.hu


Újságíró, kurátor, producer. 2002 óta az Improv.hu online zenei magazin szerkesztője, 2007 óta koncertszervező Szegeden (Improv Est), 2015 óta alkalmanként Budapesten (No Wave Est), és 2016 óta Ljubljanában (FriForma, Confine Aperto). Maradék szabadidejében az Inexhaustible Editions hanglemezkiadót menedzseli, a horvátországi „Improcon – Congress Of Free Improvised Music, Arts & Thoughts” workshop fesztivált szervezi, és a szlovén Centralala.si online zenei magazint szerkeszti.

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

INSTAGRAM
hanghordozópornó | megjelenésfetisizmus
X