bejegyzés megosztása:

Jakob Gnigler szerzői kollektívája a Budapest Jazz...

Jakob Gnigler szerzői kollektívája a Budapest Jazz Clubban

Március 5-én, kedden 20.00 órától a bécsi GNIGLER együttes ad koncertet a Budapest Jazz Club színpadán. A tavalyi Borderless Dissonance nemzetközi koncertsorozat egyik osztrák szereplője, a bécsi improvizációs zenei élet kiemelkedő és egyben egyik legkísérletezőbb kedvű alakja, Jakob Gnigler 2013-ban alapította szerzői szextettjét: zenei gondolkodásmódját ellenpontokban határozza meg – az egyéni és a kollektív, a komponált és az improvizált közti különbségek lehetőségeit, és az ebben rejlő feszültséget kutatva.

A Jakob Gnigler és Philipp Harnisch szaxofonosokkal, Alexander Kranabetter trombitással, Simon Frick hegedűjátékossal, Judit Ferstl nagybőgőssel és Niki Dolp dobossal felálló kollektíva a kísérleti kamarazene, a free jazz, valamint az újzene eszközkészletét egyaránt használó formációként definiálja magát. A zenekar második munkáját tavaly jelentette meg a nagy presztizsű Col Legno lemezkiadó Straight On, Downstairs, 2nd Door Left címmel. gniglersounds.com


Újságíró, kurátor, producer. 2002 óta az Improv.hu online zenei magazin szerkesztője, 2007 óta koncertszervező Szegeden (Improv Est), 2015 óta alkalmanként Budapesten (No Wave Est), és 2016 óta Ljubljanában (FriForma, Confine Aperto). Maradék szabadidejében az Inexhaustible Editions hanglemezkiadót menedzseli, a horvátországi „Improcon – Congress Of Free Improvised Music, Arts & Thoughts” workshop fesztivált szervezi, és a szlovén Centralala.si online zenei magazint szerkeszti.

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

INSTAGRAM
hanghordozópornó | megjelenésfetisizmus
X