bejegyzés megosztása:

Jazzaj Műhely: kétnapos workshop Axel Dörner német...

Jazzaj Műhely: kétnapos workshop Axel Dörner német trombitással

Május 15-én, szerdán és 16-án, csütörtökön Axel Dörner német trombitás tart kétnapos workshopot Budapesten, a májusi Jazzaj Műhely keretén belül. Dörner a workshopjain arra keresi a választ, hogy hogyan hozható létre tartalmas zene a jelenkorban, abban a kulturális közegben, amelyben élünk. A Lumen Kávézó koncerttermében tartandó műhelymunkára képzettségi szinttől függetlenül bármilyen hangszerest és vokalistát várnak a szervezők. A létszám korlátozott, ezért javasolt az érdeklődőknek minél korábban jelentkezni az info@jazzaj.hu email címen. A jelentkezés végső határideje: május 10.

Axel Dörner, az európai improvizációs zenei szcéna egyik legkövetkezetesebb alkotója meglepően nyitott a rögtönzés, a kompozíció és az együttjáték legkülönbözőbb formái iránt. Átélte, magáévá tette és saját képére alakította a legortodoxabb, legszikárabb non-idiomatikus improvizációs trendeket, de ugyanolyan alázattal játszik dallamokat, szabad dzsesszt és komponált kortárs darabokat. A trombitás pedagógusként szintén nagy tapasztalatra tett szert, hiszen immár negyed évszázada tart előadásokat és műhelymunkákat a világ minden táján.

A kétnapos workshop angol nyelvű, a részvételi díja pedig 12 000 forint. A műhelymunka mindkét napon 13.00 és 19.00 óra között zajlik. jazzaj.hu


Újságíró, kurátor, producer. 2002 óta az Improv.hu online zenei magazin szerkesztője, 2007 óta koncertszervező Szegeden (Improv Est), 2015 óta alkalmanként Budapesten (No Wave Est), és 2016 óta Ljubljanában (FriForma, Confine Aperto). Maradék szabadidejében az Inexhaustible Editions hanglemezkiadót menedzseli, a horvátországi „Improcon – Congress Of Free Improvised Music, Arts & Thoughts” workshop fesztivált szervezi, és a szlovén Centralala.si online zenei magazint szerkeszti.

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

INSTAGRAM
hanghordozópornó | megjelenésfetisizmus
X