bejegyzés megosztása:

Kaja Draksler és a Punkt.Vrt.Plastik az Opus Jazz ...

Kaja Draksler és a Punkt.Vrt.Plastik az Opus Jazz Clubban

Az elmúlt négy évben mindig jóleső érzéssel töltött el bennünket, amikor izgalmas magyar zenészeket látunk Szlovéniában játszani, ugyanakkor egyre igazabb ez a másik irányban is: jóleső érzés az is, amikor izgalmas szlovén hangszereseket látunk Magyarországon fellépni. És ez most sincs másképp: május 24-én, pénteken 20.00 órától Kaja Draksler jelenleg Dániában élő szlovén zongorista és nemzetközi triója, a Punkt.Vrt.Plastik játszik a budapesti Opus Jazz Club színpadán.

Kaja Draksler, a nagybőgős Petter Eldh és a dobos-ütőhangszeres Christian Lillinger az elmúlt évtized Európában felbukkanó legizgalmasabb, legelmélyültebb és legsokoldalúbb dzsessz-zenészei közé tartoznak. Triójuk zenéje pedig nem kevesebb, mint e három nagyon eltérő személyiség olyan hibridje, amelyet aligha tudnánk elképzelni, ha ettől a felállástól függetlenül, külön-külön vizsgálnánk a résztvevők szerteágazó munkásságát.

A szlovén-svéd-német trió tavaly novemberben jelentette meg debütáló albumát a svájci Intakt kiadónál, és a kölni Loftban rögzített korong szinte azonnal felkerült a szaksajtó évösszegző besztof-listáira – hozzátesszük: teljesen joggal és megérdemelten. A Punkt.Vrt.Plastik pedig egy hét múlva ezt a lemezt mutatja be az Opusban! opusjazzclub.hu


Újságíró, kurátor, producer. 2002 óta az Improv.hu online zenei magazin szerkesztője, 2007 óta koncertszervező Szegeden (Improv Est), 2015 óta alkalmanként Budapesten (No Wave Est), és 2016 óta Ljubljanában (FriForma, Confine Aperto). Maradék szabadidejében az Inexhaustible Editions hanglemezkiadót menedzseli, a horvátországi „Improcon – Congress Of Free Improvised Music, Arts & Thoughts” workshop fesztivált szervezi, és a szlovén Centralala.si online zenei magazint szerkeszti.

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

INSTAGRAM
hanghordozópornó | megjelenésfetisizmus
X