bejegyzés megosztása:

Keith Rowe grafikus alkotásaiból nyílik kiállítás ...

Keith Rowe grafikus alkotásaiból nyílik kiállítás a lienzi Kunstwerkstatt galériában

Október 1-én, pénteken 19.00 órakor nyílik Keith Rowe és az osztrák Uwe Bressnik „The Music Before And Behind The Object”, azaz „A zene a tárgy előtt és mögött” című páros kiállítása a lienzi Kunstwerkstatt galériában. A dél-tiroli kisvárosban a megnyitón jelen lesz mindkét művész, valamint a kiállítás két kurátora, Jozef Cseres és Georg Weckwerth is.

Kezdetben nem a hanglemez mint anyag létezett, mint ahogyan azt Uwe Bressnik vinyl-megszállottsága sugallja. Kezdetben a hang létezett. És ugyanez vonatkozik Keith Rowe festményeire és assemblage-aira: nem léteznének hangok nélkül, amik megelőzték őket. Rowe csendéleteinek csendje nem lenne lehetséges a különféle tárgyakkal megszólaltatott elektromos gitár, valamint a felhasznált rádióadások zaja nélkül. Mindkét művészeti ágban tiszteletben tartja a csendet, mint a mindennapi élet dinamikus hátterét. Tisztában van azzal, hogy csend nélkül, csak úgy mint zaj nélkül, semmi lényeges nem születhet. Sem az életben, sem a művészetben – áll a meghívó szövegének Rowa-ra vonatkozó részletében.

A lienzi kiállítás az eddigi legátfogóbb bemutatója Keith Rowe grafikus művészetének: leszek nagyméretű festmények, korábbi AMM- és Rowe-lemezborítók eredeti grafikái, assemblage-ok (mindhárom Guitar-phase látható lesz), grafikus kották inspirálta rajzok, objektek, valamint egy hanginstalláció. Rowe saját alkotásai mellett ismét megtekinthető az Uwe Bressnikkel közösen készített Scratching Mahler című kollaboratív munka, amit 2017-ben már láthattak az érdeklődők a bécsi MAG3 galériában.

Mindenképpen említésre méltó érdekesség, hogy szinte mindegyik Rowe-műalkotás megvásárolható a helyszínen, az árak 100 eurótól 20 000 euróig terjednek.

A tárlat október 29-ig látogatható, hétfőtől péntekig 10.00 és 12.00, valamint 13.30 és 17.00 óra között.

Kiállítás-fotó: Juhász László


Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

INSTAGRAM
hanghordozópornó | megjelenésfetisizmus
X