bejegyzés megosztása:

Ken Vandermark magyarországi koncertjei és pesti w...

Ken Vandermark magyarországi koncertjei és pesti workshopja

Ken Vandermark chicagói szaxofonos újonnan alapított és szakmailag széles körben elismert kvintettje, a Marker idén turnézik első alkalommal Európában. Jó előre szólunk, hogy Vandermark március 24-én, vasárnap 12.00 és 15.00 óra között a budapesti Lumen Kávézóban egy különleges műhely keretében mutatja be a Marker egyedi kompozíciós és improvizációs módszereit. A résztvevők megismerhetik az együttes zenéjét és betekintést nyerhetnek abba, hogy hogyan bontja elemeire és formálja át a Marker a kompozíciós alapanyagot. A workshop végén Ken Vandermark és a zenekar tagjai szívesen válaszolnak a résztvevők kérdéseire; a műhelymunka angol nyelvű lesz, de a szervezők gondoskodnak magyar-angol-magyar tolmácsról. A rendezvény egyedi jellegű és a helyszín csak korlátozott férőhellyel rendelkezik, emiatt a szervezők arra kérik az érdeklődőket: mindenképpen iratkozzanak fel a workshopra itt.

A budapesti műhely előtt egy nappal, március 23-án, szombaton 20.00 órától Vandermark és a Marker a székesfehérvári Öreghegyi Közösségi Házban lép színpadra; majd vasárnap és hétfőn 20.00 órától a Lumenben is lesz egy-egy koncert: vasárnap este Ken Vandermark a Grencsó Kollektíva – a kollektíva tagjai ezúttal: Grencsó István, Pozsár Máté, Benkő Róbert és Miklós Szilveszter – hangszereseivel játszik több rövidebb szettet; hétfő este pedig a Markerral – a szaxofonos mellett Andrew Clinkman és Steve Marquette gitárosok, Macie Stewart billentyűs, illetve Phil Sudderberg dobos tagjai a zenekarnak – lép fel.

Kapcsolódó hír, hogy a BMC Records a napokban jelenteti meg a Do Not Slam The Door! című Grencsó Collective Special 5 With Ken Vandermark lemezt, amit 2017 júliusában rögzítettek Budapesten, és amin Grencsó István és Ken Vandermark mellett Stevan Kovács Tickmayer zongorista, Benkő Róbert és Hock Ernő nagybőgősök, valamint Miklós Szilveszter dobos játszik. kenvandermark.com


Újságíró, kurátor, producer. 2002 óta az Improv.hu online zenei magazin szerkesztője, 2007 óta koncertszervező Szegeden (Improv Est), 2015 óta alkalmanként Budapesten (No Wave Est), és 2016 óta Ljubljanában (FriForma, Confine Aperto). Maradék szabadidejében az Inexhaustible Editions hanglemezkiadót menedzseli, a horvátországi „Improcon – Congress Of Free Improvised Music, Arts & Thoughts” workshop fesztivált szervezi, és a szlovén Centralala.si online zenei magazint szerkeszti.

  1. Dj Kolbász

    2019. március 9.

    És ott biztos tudunk venni Marker CD-ket. Az egyik legfrissebb csapat ma a placcon!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

INSTAGRAM
hanghordozópornó | megjelenésfetisizmus
X