bejegyzés megosztása:

Különálló lemezenként is megjelenik Zorn teljes ha...

Különálló lemezenként is megjelenik Zorn teljes harmadik Masada-dalgyűjteménye

Akik valamilyen okból kifolyólag lemaradtak róla, vagy nem akarták egyben beszerezni John Zorn nyáron megjelent díszdobozos teljes harmadik Masada-dalgyűjteményét, a The Book Beri’ah-ot, azoknak jó hír, hogy 2019 januárjától a Tzadik kiadó önálló albumonként is megjelenteti a harmadik, egyben utolsó grandiózus Masada-projekt anyagát. A hanglemezkiadó honlapja szerint összesen 11 különálló korong érkezik a jövő év folyamán. A boxset-ben helyet foglaló lemezek egyenként, kronológiai sorrendben jelennek meg – havonta egy. Elsőként januárban Sofía Rei és JC Maillard Keter lemeze, majd februárban a Cleric kvartett Chokhma című korongja érkezik. Hogy az önálló kiadványok milyen csomagolásban látnak majd napvilágot, arról egyelőre nincs hír.

2018 nyarán egy 11-lemezes díszdobozban, valamint egy ebből válogató vinyilen jelentette meg John Zorn egyszerre a komplett The Book Beri’ah-ot, amin a New York-i zeneszerző és szaxofonos Masada szerzeményeit 11 különböző formáció interpretálta – köztük olyan együttesek, mint a Spike Orchestra, az Abraxas, a Klezmerson, a Gnostic Trio, a Zion80 vagy éppen a Secret Chiefs 3. A kollektívák mellett Masada-darabokat játszottak még olyan kiváló hangszeresek, mint Craig Taborn, Vadim Neselovskyi, Julian Lage vagy Gyan Riley. A harmadik Masada-daloskönyv, a The Book Beri’ah összesen 92 kompozíciót tartalmaz. tzadik.com


Újságíró, kurátor, producer. 2002 óta az Improv.hu online zenei magazin szerkesztője, 2007 óta koncertszervező Szegeden (Improv Est), 2015 óta alkalmanként Budapesten (No Wave Est), és 2016 óta Ljubljanában (FriForma, Confine Aperto). Maradék szabadidejében az Inexhaustible Editions hanglemezkiadót menedzseli, a horvátországi „Improcon – Congress Of Free Improvised Music, Arts & Thoughts” workshop fesztivált szervezi, és a szlovén Centralala.si online zenei magazint szerkeszti.

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

INSTAGRAM
hanghordozópornó | megjelenésfetisizmus
X