bejegyzés megosztása:

Különleges kiadvánnyal tiszteleg Fred Van Hove elő...

Különleges kiadvánnyal tiszteleg Fred Van Hove előtt a belga Dropa Disc

Holnap este az antwerpeni Museum Vleeshuisban ad szólókoncertet Fred Van Hove legendás belga zongorista, az európai szabadimprovizáció bő fél évszázados históriájának egyik legnagyobb hatású úttörője. Az esemény azért is jelentős, mert a szervezők közleménye szerint itt lehet először kedvezményesen előjegyezni azt az exkluzív kiadványt, ami Fred Van Hove At 80 címre hallgat, és amit augusztus 23-án jelentet meg a belga Dropa Disc hanglemezkiadó.

A három lemezt és egy könyvet rejtő díszdoboz a két évvel ezelőtti, Van Hove 80. születésnapja apropóján szervezett fesztivált, és az ahhoz lazán kapcsolódó eseményeket dokumentálja. Az első korong Fred Van Hove, Evan Parker szaxofonos és Hamid Darke dobos antwerpeni triókoncertjét tartalmazza, a második egy mecheleni zongoraszólót, míg a harmadik egy brüsszeli orgonaszóló-koncertet. Az élő albumokat kísérő könyvben Joachim Ceulemans zenei újságíró bevezetője, valamint Hugo de Craen koncertszervező és műkedvelő egy hosszabb, Van Hove munkásságáról és annak jelentőségéről szóló esszéje kapott helyet. soundinmotion.be


Újságíró, kurátor, producer. 2002 óta az Improv.hu online zenei magazin szerkesztője, 2007 óta koncertszervező Szegeden (Improv Est), 2015 óta alkalmanként Budapesten (No Wave Est), és 2016 óta Ljubljanában (FriForma, Confine Aperto). Maradék szabadidejében az Inexhaustible Editions hanglemezkiadót menedzseli, a horvátországi „Improcon – Congress Of Free Improvised Music, Arts & Thoughts” workshop fesztivált szervezi, és a szlovén Centralala.si online zenei magazint szerkeszti.

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

INSTAGRAM
hanghordozópornó | megjelenésfetisizmus
X