bejegyzés megosztása:

Négy friss Inexhaustible Editions cd-kiadvány rend...

Négy friss Inexhaustible Editions cd-kiadvány rendelhető a mai naptól

Négy új album érhető el június 1-től, vagyis mától az Improv.hu online zenei magazinhoz erős szálakkal kötődő Inexhaustible Editions hanglemezkiadó katalógusából. A most rendelhető kiadványok közül három egészen friss, a negyedik pedig bár hivatalosan már korábban megjelent, a koronavírus okozta logisztikai nehézségek nyomán – az országhatár-lezárások miatt bő három hónapig Magyarországon ragadtunk, míg a kiadó irodája Szlovéniában üzemel – csak most kaptuk kézhez. Mind a négy lemez 6-panelos digipack csomagolásban és 300 példányban érkezett.

A lengyel Gerard Lebik és az osztrák Noid duójának Psephite című anyaga (ie-020) 2013-ban került rögzítésre, a páros teljességgel zavarbaejtő és minden bevett konvención kívüleső zenéje viszont a mai napig frissnek és egészen páratlannak hat. Lebik szándékosan megmagyarázatlanul hagyott „hangobjektjei” és Noid minimalista csellójátéka abszolút és jóleső tanácstalanságot eredményez, amit most a külső és belső borítópanelokon Piotr Damasiewicz monokróm fotói egészítenek ki.

Annette Krebs és Jean-Luc Guionnet duójának felvétele (ie-022) szintén nem egyértelmű: Krebs Konstruktion IV nevű saját fejlesztésű hibridhangszerén, Guionnet pedig templomi orgonán játszik három hosszabb darabot. A Pointe Sèche lemez teljesen saját produkció, és a legidőigényesebb projekt, amibe a lemezkiadó valaha belevágott: két évbe telt mire a két elfoglalt zenésszel időpontot találtak, hogy a felvételre Szlovéniába utaztassák őket, a lemezfelvétel után pedig szintén közel két év telt el, mire a gondos szelekció után a darabok elnyerték a végleges hangzásukat. Az albumot egy vidéki templomban rögzítette Jernej Babnik Romaniuk, a maszterelést pedig maga Annette Krebs végezte.

Antoine Beuger holland zeneszerző 2003-ban komponált Dedekind Duos című darabjának egy 34-perces változata bár már 2009-ben megjelent lemezen, a mostani (ie-023) az első teljes hosszúságú verzió a maga 50 percével. A kompozíciót ezúttal Carl Ludwig Hübsch német tubás és Pierre-Yves Martel kanadai viola da gamba-játékos játszotta albumra, aminek a belső borítója tartalmaz egy rövid szöveget magától a szerzőtől, illetve a partitúra egyes oldalait.

Végezetül pedig egy akusztikus improvizációs duófelvétel (ie-024) látott most napvilágot Sebi Tramontana legendás olasz harsonás és Guilherme Rodrigues portugál csellista főszereplésével. Az alig félórás Han Jiae anyagát idén februárban, Rodrigues berlini lakásán rögzítette a páros; a hanganyagot Primož Bončina keverte és maszterelte, a kiadványt pedig Tramontana elülső borítórajza és Han Jiae metaforikus kísérőszövege teszi teljessé. inexhaustible-editions.com


Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

INSTAGRAM
hanghordozópornó | megjelenésfetisizmus
X