bejegyzés megosztása:

Négy új Matchless Recordings kiadvány Eddie Prévos...

Négy új Matchless Recordings kiadvány Eddie Prévost főszereplésével

Közel két éve nem jelentetett meg friss kiadványt Eddie Prévost lemezkiadója, a bő négy évtizede működő Matchless Recordings. A 2018-as, John Butcher szaxofonossal rögzített Visionary Fantasies – ami nem mellékesen a Matchless századik kiadványa volt – után csak Prévost könyvként kiadott memoárja látott napvilágot An Uncommon Music For The Common Man – A Polemical Memoir címmel. Most viszont itt van rögtön négy újdonság is, természetesen az AMM alapító-metazenész-ütőhangszeres-dobos Prévost főszereplésével.

A Bean Soup And Bouquets az Eddie Prévost Band újraalakuló koncertjét dokumentálja teljes egészében, amit idén februárban a pandémia előtti utolsó pillanatban tartottak a londoni Cafe Oto-ban. A több mint 70-perces albumon a kvartett eredeti, a hetvenes évek közepétől hosszabb-rövidebb szünetekkel működő felállása játszik Gerry Gold trombitásal, Geoff Hawkins tenorossal és Marcio Mattos nagybőgőssel.

A Nous már egy maibb felállást mutat be, mégpedig Jason Yarde szaxofonos, N.O. Moore gitáros és Prévost alkalmi trióját. Ez az anyag is egy koncertfelvétel szintén 2020 februárjából, a helyszín még mindig London Dalston negyede, de az Oto helyett egy másik kulcsfontosságú klubban, a Vortexben rögzítették a lemezt. Prévost hagyományos dobfelszerelésen játszik, Yarde és Moore viszont a hangszereik mellett bőségesen használnak elektronikát és effekteket.

A harmadik kiadvány a sorban a John Butcherrel és Guillaume Viltard nagybőgőssel készített Iklectik Live One, aminek a címéből talán az sejthető, hogy egy lemezsorozat első részével van dolgunk, mint amilyen a 2012-2013 környékén futó Meetings With Remarkable Saxophonists volt. Mindenesetre itt egy klasszikus free jazz triót kapunk a londoni Iklectik-ből még 2016 őszéről, aminek az érdekessége, hogy talán ez lehetett Viltard egyik utolsó fellépése mielőtt Londonból végleg visszaköltözött Franciaországba.

A most kiadott lemezek utolsója pedig az ME-1 katalógusszámot viseli, és a Matchless valamint az Earshots! kiadók közös produkciója. Itt Prévost mellett az Earshots! label két vezetője, Ed Lucas harsonás és Daniel Kordik analóg szintetizátoros játszik, és a felvétel az essexi Mindenszentek Templomban készült tavaly tavasszal. A csomagolás alapján, ez a kiadvány inkább az Earshots!-hoz áll közelebb, semmint a Matchless-hez, bár a terjesztést Eddie Prévost lemezkiadója is végzi. matchlessrecordings.com

Prévost-fotó: Andrej / Flickr


Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

INSTAGRAM
hanghordozópornó | megjelenésfetisizmus
X