bejegyzés megosztása:

Rudi Fischerlehner és Sőrés Zsolt exkluzív budapes...

Rudi Fischerlehner és Sőrés Zsolt exkluzív budapesti lakáskoncertje

Február 27-én, csütörtökön 20.00 órától exkluzív experimentális zenei lakáskoncert lesz a Gettoázisban a budapesti Kálvária téren, Sőrés Zsolt lakásán. A házigazda ezúttal a Berlinben élő osztrák dobos-ütőhangszeressel, Rudi Fischelehnerrel lép fel duóban. A férőhelyek száma korlátozott, érdeklődni a Facebookon lehet: aki visszaigazolja a részvételt, azzal a szervezők felveszik a kapcsolatot és tájékoztatják a rendezvény további részleteiről.

Fischerlehner a kortárs improvizatív-, a kísérleti zene, valamint a free jazz és a post rock által határolt területen alkotó formációkkal dolgozik. Aktuális együtteseiben olyan zenészekkel játszik, mint Mia Dyberg és Peter Van Huffel szaxofonosok, Matthias Müller harsonás, Olaf Rupp gitáros, Roland Fidezius basszusgitáros, Isambard Kroustaliov laptopzenész, Maurizio Ravalico ütőhangszeres vagy a hangperformer-turntablista Joke Lanz. Mindezek mellett alkalmazott komponista, producer, film- és színházi zeneszerző.

Az osztrák dobos és Sőrés Zsolt először 2013 novemberében a legendás berlini Auslandban játszott együtt Paul Schwingenschlög trombitással és Hilary Jeffery harsonással. Az akkor elkezdett közös munka két évvel később Budapesten, majd ismét Berlinben folytatódott. Együttműködésük azóta rendszeressé vált, első duóalbumuk Attention Span Reset címmel 2020-ban jelenik meg a HingeThunder lemezkiadónál.

A rendezvényt a budapesti Jazzaj kollektíva társszervezi. jazzaj.hu


Újságíró, kurátor, producer. 2002 óta az Improv.hu online zenei magazin szerkesztője, 2007 óta koncertszervező Szegeden (Improv Est), 2015 óta alkalmanként Budapesten (No Wave Est), és 2016 óta Ljubljanában (FriForma, Confine Aperto). Maradék szabadidejében az Inexhaustible Editions hanglemezkiadót menedzseli, a horvátországi „Improcon – Congress Of Free Improvised Music, Arts & Thoughts” workshop fesztivált szervezi, és a szlovén Centralala.si online zenei magazint szerkeszti.

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

INSTAGRAM
hanghordozópornó | megjelenésfetisizmus
X