bejegyzés megosztása:

Sőrés Zsolt workshopja a Tű Fokán Művészeti Feszti...

Sőrés Zsolt workshopja a Tű Fokán Művészeti Fesztiválon

A tavaly először megrendezett szabad improvizációs zenei műhely idén is várja a résztvevőket június 29-től július 3-ig a IV. cserhátszentiváni Tű Fokán Művészeti Fesztiválon. A workshop a kortárs improvizatív zene mesterei – Derek Bailey, John Stevens, Keith Rowe, Eddie Prévost, John Butcher stb. – által kialakított metodológiák, valamint Sőrés Zsolt az elmúlt két évtized során gyűjtött saját tapasztalatai mentén kívánja bevonni az érdeklődőket a kotta nélküli, nem hagyományos játékmódokba, a valósidejű interpretációs technikák megteremtésének kísérletébe, valamint az „individuális-autentikus nyelv” mint a metazenei kommunikáció eszköztárának kialakításába.

A metazenei érzékelésmód során a résztvevők megismerkedhetnek az „aurális zenével”, a párbeszéd és felfedezés dialektikájában létrehozható spontán és véletlen hangzások kialakításával, az improvizatív zene pszichoszociális vonatkozásaival (az „ego eltüntetése” igényével) és „étoszával”, valamint a csoportos improvizáció demokratikus működésével.

A műhelyre bármilyen előképzettséggel, hangszeres tudással rendelkező, illetve autodidakta zenészeket, hangművészeket, előadókat és új kalandra vágyó, nyitott gondolkodású, a hangművészet iránt érdeklődő nem-zenész résztvevőket egyaránt várnak a szervezők. További információ és jelentkezés a fesztivál honlapján: tufokan.com/muhelyek/impro


Újságíró, kurátor, producer. 2002 óta az Improv.hu online zenei magazin szerkesztője, 2007 óta koncertszervező Szegeden (Improv Est), 2015 óta alkalmanként Budapesten (No Wave Est), és 2016 óta Ljubljanában (FriForma, Confine Aperto). Maradék szabadidejében az Inexhaustible Editions hanglemezkiadót menedzseli, a horvátországi „Improcon – Congress Of Free Improvised Music, Arts & Thoughts” workshop fesztivált szervezi, és a szlovén Centralala.si online zenei magazint szerkeszti.

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

INSTAGRAM
hanghordozópornó | megjelenésfetisizmus
X