bejegyzés megosztása:

Újrakevert változatban adja ki az OTOroku Evan Par...

Újrakevert változatban adja ki az OTOroku Evan Parker klasszikus szólóalbumát

Az 1970-es The Topography Of The Lungs, valamint az 1975-ös The London Concert után újabb klasszikus Evan Parker nagylemezt jelentet meg újra vinylen a londoni Cafe Oto kiadója, az OTOroku. A november közepén érkező 1986-os The Snake Decides, csakúgy, mint a korábbi két újrakiadás, a legendás Incus kiadó abszolút alapvetései közé tartozik. Az újrakiadásokat maga Parker felügyeli, a bakelitek pedig feljavított minőségű hanganyaggal és friss fülszövegekkel jelennek meg újra – a The Snake Decides például most először vinyilen a legelső, több mint három évtizeddel ezelőtti kiadás óta.

A négy szólófelvételt tartalmazó album az Incus egyik, a cd-korszak előtti utolsó bakelit-kiadványa volt, és helyet kapott a The Penguin Guide To Jazz Recordings kötetben mint a modern dzsessz egyik kulcsfontosságú dokumentuma. A szaxofonszólókat 1986 januárjának legvégén az oxfordi Szent Pál-templomban rögzítette Michael Gerzon, és a lemez azonnal meghatározó példája lett annak, hogy egy zenész kreativitásának köszönhetően milyen messzire vihető el egy adott hangszer nyelvezete.

Az albumot az idei újrakiadás előtt Giuseppe Ielasi keverte és maszterelte újra, és Brian Morton aktuális fülszövege kíséri. A The Snake Decides már most előrendelhető a dalstoni Cafe Oto honlapján különféle összeállításokban: az új kiadványt szólóban 15 fontért, a fent említett korábbi két lemez egyikével csomagban 25 fontért, mindhárom újrakiadott Evan Parker lp-t pedig mindössze 35 fontért lehet most beszerezni. cafeoto.co.uk


Újságíró, kurátor, producer. 2002 óta az Improv.hu online zenei magazin szerkesztője, 2007 óta koncertszervező Szegeden (Improv Est), 2015 óta alkalmanként Budapesten (No Wave Est), és 2016 óta Ljubljanában (FriForma, Confine Aperto). Maradék szabadidejében az Inexhaustible Editions hanglemezkiadót menedzseli, a horvátországi „Improcon – Congress Of Free Improvised Music, Arts & Thoughts” workshop fesztivált szervezi, és a szlovén Centralala.si online zenei magazint szerkeszti.

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

INSTAGRAM
hanghordozópornó | megjelenésfetisizmus
X